Külföldi autó lekérdezése, járműtörténeti ellenőrzése

Külföldi autó ellenőrzése fontos

Miért fontos a külföldről behozott autó lekérdezése, járműtörténeti ellenőrzése? Elvégezhetjük igazán egyszerűen (mindössze pár perc alatt) alvázszám alapú lekérdezés segítségével.

Mi alapján válasszunk autós kamerát?

Menetrögzítő kamera

Autós kamera vásárlása előtt áll? Összeszedtük a fontosabb szempontokat, amelyek alapján érdemes menetrögzítő kamerát választani. A felhasználás módjától függ, hogy számunkra melyik a legjobb dashcam.

Üzemanyag elszámolás 2019 – szabályok, kalkuláció

Az üzemanyag elszámolás szabályai

A munkavállalói üzemanyag elszámolás szabályai 2019-ben: milyen képlet alapján, mennyit és milyen értékekkel, összegekkel számolhatunk amortizációval együtt (ólmozatlan benzin, dízel, keverék, gáz).

Autós változások Budapesten

Autózás Budapesten 2.0

Az új főpolgármester sok mindent megígért, kérdés, hogy ezeket az ígéreteket be is tudja-e majd tartani az új városvezető – ha valóban tartja a szavát, komoly kihívásokkal szembesülnek a főváros autósai.

Furcsa változások a műszaki vizsgán

Változások a műszaki vizsgán

Műszaki vizsgáztatást is végző autószerelőktől származó információk szerint nem várt szigorítás történt ezen a héten a személyautók műszaki vizsgáztatásának gyakorlatában.

7 személyes autók 2,5 milliós támogatással

7 személyes

2019. július elsejétől elérhető a 2,5 milliós nagycsaládos támogatás autóvásárlásra. Igaz, hogy a terv kora tavaszi bejelentésének következtében szinte azonnal megugrottak a legolcsóbb hétszemélyes autók árai, azonban a támogatás még így is remek lehetőség a nagycsaládosok számára. A statisztikák szerint 210 ezer család vehetné fel a támogatást, de várhatóan csak 20-30 ezer fog élni a lehetőséggel, azaz ennyi új, hétüléses … Read More

Így változhatnak az autóvásárlást terhelő adók

Változó gépjárműves adóterhek

Radikális átalakítás várható az autóvásárlást, -behozatalt, valamint cégautókat érintő közterheket illetően: csökkenteni tervezik a fizetnivalókat, hogy könnyebb, olcsóbb legyen autót cserélni.

Ingyenes gépjármű lekérdezés 2019

Jármű Szolgáltatási Platform

A jármű életút szolgáltató rendszer alapvető célja, hogy az ügyfelek (eladók és vevők) egy egységes felületen keresztül, ügyfélkapus hozzáféréssel, lekérdezhessék egy gépjármű adatait.

Nem lesz gyorshajtás a horvát autópályákon

Isztriai tengerpart

2020-tól újfajta traffipaxot telepít a horvát rendőrség és a horvát autópálya-kezelő vállalat. Az új rendszer úgynevezett átlagsebesség-mérő lesz, célja, hogy visszaszorítsa a szabálysértők számát.

Mégis bevezetik a dugódíjat (?)

Tényleg jöhet a behajtási díj

Az ún. Budapesti Mobilitási Terv háromféle verziójának mindegyike számol a behajtási díj, közkeletű nevén dugódíj vagy városi útdíj bevezetésével már az első ütemben, 2021-2025 között.