Vasárnap lejárnak a tavalyi éves autópálya matricák

Pályamatrica 2021

Mivel 2021. január 31én, azaz vasárnap éjfélkor lejárnak a tavalyi e-matricák, hétfőn 0 órától már csak a 2021-es úthasználati jogosultság birtokában lehet jogszerűen közlekedni a díjköteles úthálózaton.

Nehezebb lett a külföldi autók honosítása

Szigorúbb honosítás

Hiába érvényes a származási országban kiállított forgalmi, az autót akkor is környezetvédelmi vizsgálatra küldik, ha 6 évnél idősebb, ha többet futott 160 ezer km-nél, és ha láthatóan füstölő.

Minden, amit a műszaki vizsgáról tudni kell

Műszaki tudnivalók

A műszaki vizsga érvényességi idejére nem árt alaposan odafigyelnünk, ugyanis egész egyszerűen nem vezethetjük az autónkat akkor, ha ez már lejárt. Mennyi ideig lesz érvényes a műszaki?

Ingyenes gépjármű lekérdezés 2021

Jármű Szolgáltatási Platform

A jármű életút szolgáltató rendszer alapvető célja, hogy az ügyfelek (eladók és vevők) egy egységes felületen keresztül, ügyfélkapus hozzáféréssel, lekérdezhessék egy gépjármű adatait.

Eldőlt: bevezetik a dugódíjat Budapesten

Bp-i dugódíj vagy behajtási díj

Szinte biztos, hogy jön a dugódíj és a dízel üzemű autók és más járművek fővárosi használatát, legalábbis a városmagba történő behajtását is korlátoznák vagy tiltanák – 5 éves tervben gondolkodva.

Mi alapján válasszunk autós kamerát?

Menetrögzítő kamera

Autós kamera vásárlása előtt áll? Összeszedtük a fontosabb szempontokat, amelyek alapján érdemes menetrögzítő kamerát választani. A felhasználás módjától függ, hogy számunkra melyik a legjobb dashcam.