7 személyes autók 2,5 milliós támogatással

7 személyes

2019. július elsejétől elérhető a 2,5 milliós nagycsaládos támogatás autóvásárlásra. Igaz, hogy a terv kora tavaszi bejelentésének következtében szinte azonnal megugrottak a legolcsóbb hétszemélyes autók árai, azonban a támogatás még így is remek lehetőség a nagycsaládosok számára. A statisztikák szerint 210 ezer család vehetné fel a támogatást, de várhatóan csak 20-30 ezer fog élni a lehetőséggel, azaz ennyi új, hétüléses … Read More

Így változhatnak az autóvásárlást terhelő adók

Változó gépjárműves adóterhek

Radikális átalakítás várható az autóvásárlást, -behozatalt, valamint cégautókat érintő közterheket illetően: csökkenteni tervezik a fizetnivalókat, hogy könnyebb, olcsóbb legyen autót cserélni.

Nem lesz gyorshajtás a horvát autópályákon

Isztriai tengerpart

2020-tól újfajta traffipaxot telepít a horvát rendőrség és a horvát autópálya-kezelő vállalat. Az új rendszer úgynevezett átlagsebesség-mérő lesz, célja, hogy visszaszorítsa a szabálysértők számát.

Mégis bevezetik a dugódíjat (?)

Tényleg jöhet a behajtási díj

Az ún. Budapesti Mobilitási Terv háromféle verziójának mindegyike számol a behajtási díj, közkeletű nevén dugódíj vagy városi útdíj bevezetésével már az első ütemben, 2021-2025 között.

Ingyenes gépjármű lekérdezés 2019

Jármű Szolgáltatási Platform

A jármű életút szolgáltató rendszer alapvető célja, hogy az ügyfelek (eladók és vevők) egy egységes felületen keresztül, ügyfélkapus hozzáféréssel, lekérdezhessék egy gépjármű adatait.

Mennyibe kerül egy új forgalmi engedély?

Új forgalmi ára

Alapesetben egy új forgalmi engedély kiállítása néhány ezer forint. Mikor van/lehet erre szükség? Ha lejár a dokumentum érvényessége, betelik vagy esetleg megsemmisül. elveszítjük.

Mennyit lehet alkudni egy autó árából?

Áralku tippek

Mielőtt belekezd az alkudozásba, készüljön fel, mivel tud érvelni az eladónál vagy a kereskedőnél. Ne csak képekről ismerje a kiszemelt modellt és évjáratot. Olvassa el tippjeinket.

Megbízható használt autót továbbra sem könnyű találni…

Jó autók...

A JóAutók nemrégiben 800 autókereskedés megbízhatóságát vizsgálta, ám több mint 50%-ukról kiderült, hogy megbízhatatlan, azaz hibás autókat kínálnak és/vagy céges problémákkal küszködnek.

Jogosítvány állami támogatással? Lehetséges

Jogsi támogatással

Július 1-től 25 000 Ft-os állami támogatást igényelhetnek a 20 évnél fiatalabbak autójogosítványuk megszerzéséhez. A támogatás feltétele a sikeres B kategóriás KRESZ vizsga megléte.