Ingyenes gépjármű lekérdezés 2022

Jármű Szolgáltatási Platform

A jármű életút szolgáltató rendszer alapvető célja, hogy az ügyfelek (eladók és vevők) egy egységes felületen keresztül, ügyfélkapus hozzáféréssel, lekérdezhessék egy gépjármű adatait.

Autóvásárlás személyi kölcsönből

öntsünk akár az új, akár a használt autó mellett, ennek ára nem olcsó, éppen ezért nagyon sokan nem is tudják zsebből kifizetni. De vajon okos döntés-e személyi kölcsönt felvenni autóvásárlás céljából? Cikkünkben ezt a kérdést vizsgáljuk.

Mikor éri meg négyévszakos gumira váltani?

A gumicserével évente kétszer is bajlódnunk kell, éppen ezért egyre többen gondolkodnak a négyévszakos gumira váltáson. Cikkünkben azt járjuk körül, hogy kinek érheti ez meg.

Versengnek a biztosítók: most választunk kötelező biztosítást

Akinek autója van, minden bizonnyal tisztában van azaz, hogy a kötelező felelősségbiztosítást minden évben meg kell újítani. Sokak úgy tekintenek erre, mint egy púpra a hátukon, ám évi pártízezer forint akár milliós kiadásoktól is megvédhet. Az azonban nagyon nem mindegy, melyik biztosítónál vagyunk. Ez a kérdés pedig év végével egyre aktuálisabbá válik. 

A használt autókra is jár garancia

Jogos a félelem, hogy használtautó-vásárlás esetén több a kockázat, hiszen lehetnek rejtett hibái, és a sikeres adásvétel után már nem biztos, hogy az eladó készségesen fog ugrani, ha valami hibát észlelünk. Pedig muszáj neki. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy a garancia terén milyen kötelezettségei vannak az eladónak a Polgári Törvénykönyv szerint.

Komoly változások a muzeális minősítés folyamatában

A Magyar Autóklub elnöke arról számolt be, hogy nagy örömükre évről évre egyre többen kívánják megszerezni az autójukra az oldtimer minősítést. Ehhez azonban új eljárási módra van szükség, a megemelkedett esetszámokkal ugyanis a jelenlegi rendszer már nem sokáig tudja tartani a lépést. Cikkünkben a 2022-ben bevezetésre kerülő változásokat foglaljuk össze. 

Így becsülhetjük fel az autónk értékét

Nehéz kérdés, hogy mennyit is érhet pontosan az autónk. Cikkünkben azt a kérdést járjuk körül, hogy miképpen deríthetnénk fényt arra, hogy reálisan mennyit kérhetünk el az autónkért. 

Autóval indulunk nyaralni? Ilyen eltérő KRESZ-szabályokkal találkozhatunk Európában

Ha utazásról van szó, sokan döntenek úgy, hogy repülő, vonat vagy busz helyett inkább saját autóval indulnak útnak. Ez gyakran optimális döntés, hiszen túl azon, hogy így olcsóbb lehet, mint kifizetni a drága repjegyet, azt pakolhatunk az autóba, amit csak szeretnénk, arra mehetünk, amerre csak szeretnénk, és még az autóbérlést is megspóroljuk. Fontos azonban tudni, hogy amennyiben külföldön vezetünk, más-más KRESZ-szabályokra kell figyelnünk, mert ezek országonként eltérnek. Ezeket mutatjuk be cikkünkben.