Nem csak egy autó vagy haszonjármű, de természetesen egy motor eladásakor is érdemes adásvételi szerződést kötnünk – és nem csupán akkor, ha nagy értékű vagy rendszámmal rendelkező jármű cserél gazdát.

Az oldalunkon található, pdf formátumban letölthető nyomtatvány minta minden követelménynek megfelel, és egy jogi vitában teljes bizonyító erejű okiratnak minősül. Ez azért nagyon fontos, mert a bíróság egy ilyen dokumentum bemutatása esetén nem mérlegelhet, hanem az ellenbizonyításig az adásvételi szerződésben foglaltakat bizonyítottnak köteles elfogadni.

A pdf formátumú iratminta megfelelően és alaposan kitöltve hivatalos okiratnak minősül!

Vagyis egy megfelelő formátumú és tartalmú motor adásvételi szerződéssel mind az eladó, mind a vevő bebiztosíthatja magát a későbbi viták esetére. Például a vevő bizonyíthatja jóhiszeműségét, ha kiderül, hogy a motor lopott volt – a vásárló hivatkozhat arra, hogy az eladó tulajdonosként tüntette fel magát a szerződésen! A pdf formátumú szerződés minta megfelelően és alaposan kitöltve hivatalos okiratnak minősül (a jogi megnevezés: teljes bizonyító erejű okirat), vagyis a vevőnek és az eladónak körültekintően és a megfelelő adatokkal kell kitöltenie, ha nem akar magánokirat-hamisítást elkövetni!