Világszerte nő az elektromos két- és háromkerekű járművek népszerűsége

mikromobilitási eszközök

Világszinten jelentős az emelkedés az elektromos kerékpárok és az ahhoz hasonló elektromos közlekedési eszközök eladásában, ami a városi közlekedést tekintve számos kihívást teremt. Míg 2023-ban világszerte 40 milliónál is több elektromos kerékpárt értékesíthettek, addig az előrejelzések szerint 2025-ben ez a szám a 60 milliót is elérheti, és e növekedés a következő évek során folytatódhat.

Az elektromos kerékpárok népszerűsége annak köszönhető, hogy megvásárlásuk, valamint fenntartásuk költsége még az elektromos autókénál is jóval kedvezőbb, tárolásuk is lényegesen egyszerűbb, a közösségi közlekedéshez és a hagyományos kerékpárokhoz képest kényelmesebbek, egészségügyi és környezetvédelmi szempontból is előnyösebb a használatuk, mindemellett a teljesítményük és a technológiájuk egyre fejlődik. Ráadásul mivel az e-kerékpárok nem minősülnek gépjárműnek, nem kell rájuk biztosítást kötni.

Az elektromos kerékpárok terjedését Európa egyre több országa és városa támogatja, mivel ezen eszközök használata a levegőminőség javulása mellett a városi közlekedésre nézve is jótékony hatással van. Hazánkban több alkalommal írtak ki elektromos kerékpár vásárlását támogató pályázatot.

Növekvő kereslet Németországban és az Egyesült Államokban is

Németországban 2023-ban egyes becslések szerint több elektromos kerékpárt vásároltak, mint hagyományos biciklit. Emellett előrejelzések szerint az elkövetkezendő 5 évben csaknem 25%-os lehet a csökkenés a magántulajdonú járművek állományában.

Az egyéb elektromos két- és háromkerekű mikromobilitási eszközöket tekintve Ázsia jár élen: a globális kereslet több mint 90%-a fűződik a nagy népsűrűségű ázsiai városokhoz.

Az Egyesült Államok értékesítési adatai is a növekvő keresletet igazolják, már az olyan nyilvános e-töltőhálózatra is igény mutatkozik, amelyeken ezen elektromos járművek tölthetők.

Folyamatosan fejlődő technológia és olajkereslet csökkentő hatás

A mikromobilitási eszközök piacán folyamatosak az újítások, egyre több olyan modell kerül piacra, amely már alkalmas nagyobb teher szállítására vagy akár túrázásra, de létezik már lánc nélküli meghajtórendszerrel felszerelt modell is. Mindezek mellett az akkumulátorok terén is fejlődik a technológia.

Az elektromos két- és háromkerekű járművek elterjedése klímavédelem szempontjából sem elhanyagolható, mivel a világszerte jelenleg üzemben lévő elektromos mikromobilitási eszközök olajkereslet csökkentő hatása hozzávetőlegesen négyszer akkora, mint a világon üzemelő villanyautóké. Különösképpen rövid távú utazások során helyettesíthetik nagy hatékonysággal ezen közlekedési eszközök az autókat, mivel az ilyen rövid utazások többségében az autót egy ember használja.

Az elektromos közlekedési eszközök használatának kockázata

Ugyanakkor az elektromos biciklik és rollerek használata az üvegházhatású gázok kibocsátására akár kedvezőtlen is lehet, ha azokat közösségi közlekedés, hagyományos kerékpár vagy gyaloglás helyett alkalmazzák. Kockázatot jelenthet használatukban az egyre nagyobb sebességre való képességük, különösen akkor, ha a járművet nem felelősségteljesen és körültekintően használják.