Eredetiségvizsgálat Tamásin

A 61-es és a 65-ös főutak találkozásánál fekszik Tamási, Tolna megye nyugati területeinek központja. Ha Ön a Dombóvár–Hőgyész–Simontornya vonaltól nyugatra lakik, mindenképpen azt javasoljuk, hogy tamási eredetiségvizsgáló állomásunkon állítassa ki autója eredetigazolását. (Ha pedig az említett vonaltól keletre lakik, ajánljuk a hálózatunk másik állomását, Paksot.)

Lássuk röviden, hogy miben is áll egy eredetvizsgálat. Hiszen minden autósnak tudnia kell, hogy az eredetiségvizsgálat nem csupán állami pénzlenyúlás. Az eljárást akár a KRESZ-oktatásban is bemutathatnák, hogy mindenkinek, aki jogosítványt szerez, legyen valami fogalma erről az eljárásról. Érdekes, hogy a műszaki vizsgával kapcsolatban senki sem gondolja, hogy pénzlenyúlás lenne. Szinte minden autós tart a vizsgától, és igyekszik úgy felkészíteni az autóját, ahogyan ő maga készülne, ha vizsgáznia kellene. Miért gondoljuk, hogy az eredetiségvizsgálat csupán felesleges időtöltés?

Talán azért, mert már alig emlékszünk a 90-es évekre, amíg a szocialista diktatúra megszűntével az autótolvajok is „felszabadultak”, és hirtelen ugrásszerűen elkezdett nőni az autólopások száma. Persze akkoriban még a Ladák vezették a statisztikát… Azonban az áldatlan állapotokat mutatja, hogy volt év, amikor hazánkban napi több mint 60 autót loptak el (!!) – miközben közel sem volt még annyi autó az utakon, mint most. Az eredetvizsgálat törte meg az autólopások számát rögzítő, emelkedő görbét. Ezért van tehát szükség az eredetiségvizsgálatra: ma sokkal több autóból sokkal kevesebbet lopnak el, mint tizenöt évvel ezelőtt.

Hogy ebben pontosan hogyan is segít tamási eredetiségvizsgáló műhelyünk? A vizsgálat puszta ténye elriasztóan hat. Ha a tolvajok mégis próbálkoznak, tamási szakembereink nagy biztonsággal szűrik ki a lopott vagy valamilyen oknál fogva körözés alatt álló autókat. Az egyedi azonosítók megvizsgálásával, az autó átnézésével és aprólékos, műszeres vizsgálatával derítik fel, hogy nem volt-e a kocsi bűncselekmény tárgya. Bár Tolna megye és Tamási nem fertőzött területek, lehet, hogy éppen ezért próbálják Önnek ott eladni a lopott autót. Mindig éljen a gyanúperrel, hogy a kocsi akár lopott is lehet, és bízza tamási eredetiségvizsgáló szakembereinkre, hogy gyanúját megerősítik, vagy megcáfolják. Ha megbízható, korrekt, alapos és gyors eredetiségvizsgálatot szeretne, és Tolna megye nyugati felében él, csak a hálózatunkba tartozó tamási állomást válassza!