Eredetiségvizsgálat Kiskunhalason

Bács-Kiskun megye délkeleti részén keresve sem találhat jobb eredetiségvizsgáló állomást, mint kiskunhalasi partnercégünket. Tíz éves tapasztalattal – tehát csaknem az eredetiségvizsgálat bevezetése óta! – várják kedves leendő ügyfeleinket, hogy szakértelemmel, tapasztalattal és hozzáértéssel felvértezve elvégezzék a kötelező eredetiségvizsgálatot.

Kiskunhalasi partnerünk megbízhatóan, gyorsan és szakszerűen végzi el az eredetiségvizsgálatot, ha Ön Bács-Kiskun keleti felében keres eredetiségvizsgáló állomást, és nem a megye északi részében, Kecskemét környékén lakik.

Mi is az eredetiségvizsgálat? Miért van szükség az elvégzésére? Bár sokak szerint csupán egy állami sarc, aki egy kicsit elmélyed a statisztikákban, az észreveheti, hogy az eredetiségvizsgálat kötelező bevezetése óta meredeken csökken az autólopások száma. Ez érthető is: korábban, a 90-es évek közepéig „bárki” eladhatta az általa lopott autót, és egy egyszerű rendszámcserével el lehetett tüntetni a bűncselekmény nyomait. Ma a feladata az eredetiségvizsgálat miatt jóval nehezebb, hiszen az autóban levő azonosítószámokat is meg kell változtatni, ami természetesen nem lehetetlen, de sokkal nehezebbé teszi a kocsi előéletének eltüntetését. Bár a vizsgálat pénzbe kerül, valójában a mi érdekünket szolgálja: egyrészt kisebb az esély, hogy pont a mi autónkat lopják el, másrészt nem kell attól tartanunk, hogy lopott autót veszünk, amit a rendőrség kiszúr, és még mi mehetünk börtönbe a bűncselekmény elkövetése miatt.

Kiskunhalasi állomásunkon szakértő kollégáink elvégzik a szükséges vizsgálatot, és Önnek nem kell attól tartania, hogy később kiderül valami az autóról, aztán bíróságra járhat, hogy megmagyarázza, hogyan került a tulajdonába az autó. Ahogy az ősi görög bölcsesség tartja: „ha magyarázkodni kell, az már régen rossz”. Kiskunhalasi kollégáink a magyarázkodástól és a kellemetlenségektől is megkímélik Önt. És ne feledje: ha később kiderül, hogy az autó lopott vagy – mondjuk – bűncselekmény elkövetésére használták, Önnek akkor sem veszik el a pénze, mivel kiskunhalasi eredetiségvizsgáló állomásunk (és a hálózatunkba tartozó összes állomás!) biztosítást kötött ilyen esetekre. Vagyis az elkobzott autóért a biztosító fizet, mint a katonatiszt.