Eredetiségvizsgálat Kalocsán

Az 51-es út Magyarország egyik legzsúfoltabb útszakasza, ezért a főút mentén és közvetlen közelében több eredetiségvizsgáló állomást is üzemeltetünk. Ha Ön a megye északi részében lakik, ajánljuk solti állomásunkat, ahol kiváló szakemberek várják az ügyfeleket, hogy elvégezzék a kötelező eredetiségvizsgálatot.

Ha Ön Kalocsa környékén vagy délebbre, Baja–Sükösd felé lakik, akkor viszont nem kell elzarándokolnia az amúgy nem túl távoli Soltra. Bács-Kiskun déli részén élő, leendő ügyfeleinket kalocsai (és esetleg kiskunhalasi) állomásunkon várjuk, hogy gyorsan elvégezhessék a kötelező eredetiségvizsgálatot.

Az eredetiségvizsgálatról néhány szóban a következőket kell tudni. Elsősorban akkor kerül rá sor, ha Ön autót vásárol, vagy a forgalomból kivont járművet akar visszaállítani a forgalomba. Jóval ritkább eset, de mégis fontos tudni róla, hogy akkor is eredetiségvizsgálatra kell vinni a járművet, ha megváltozik valamelyik, egyedi azonosítót tartalmazó eleme. Ez jellemzően a motor, a motortér egy bizonyos eleme az alvázszámmal, illetve az első ajtó környékén található típustábla. Ha tehát Önnek összetörik a B oszlopa, elképzelhető, hogy kivágják a típustáblát tartalmazó részt, és ezért újra eredetiségvizsgálatra kell vinni az autót! Ugyanígy, ha motorból kikönyököl a dugattyú, és motort kell cserélni, szintén megváltozik az egyedi azonosító, tehát megint csak vizsgára kell vinni az autót. Ennek oka egyszerű: ha Ön eladja a kocsit, és a következő eredetiségvizsgálat során kiderül, hogy a motorszám nem ehhez az autóhoz, akár büntetőeljárást is indíthatnak a vevő és Ön mint eladó ellen.

A kellemetlenségek elkerülésére felhívjuk a figyelmét kalocsai partnerünkre. Az érseki székhelyen található állomás egyben szerviz és értékesítő pont is, vagyis Ön minden ügyet egy helyen intézhet el. Autóvásárlás után vagy komolyabb szervizelés után helyben megoldható az eredetiségvizsgálat elvégzése. Ne feledje azt sem, hogy partnerünk biztosításkötéssel is foglalkozik, vagyis baleset esetén az első pillanattól, a kárbejelentéstől az esetleges eredetiségvizsgálatig mindent elintézhet Kalocsán, egy helyen.