Télen vagy nyáron érdemes meghirdetni a használt autót?

használt autó eladás

Az, hogy egy autó milyen gyorsan talál új gazdára, nagyban függ az évszaktól is. Jellemzően tavasszal, nyáron és ősszel nagyobb a kereslet a használt autókra, mint télen, ennek az lehet az oka, hogy az autóvásárlást tervezők kedvezőbb körülmények között szeretnék a megvásárolandó autót kipróbálni.

Tavasszal az emberek jobban szeretnek vezetni, ilyenkor az utak biztonságosabbak, kevesebb a csapadék. A kereslet kora ősszel is megnő, ugyanis az autót vásárolni tervezők még tél előtt szeretnének túllenni az autóvásárláson.

A megfelelően időzített hirdetés nemcsak az autó gyors eladását, de annak magasabb áron történő értékesítését is eredményezheti. Kisebb kereslet esetén az eladók gyakran arra kényszerülnek, hogy engedjenek az árból. Példának okáért egy kabriót nagyobb eséllyel lehet jó áron eladni tavasszal vagy nyáron, mint télen.

Télen a terepjárók, valamint az összkerékhajtású autók iránti kereslet nem csökken, ugyanis ilyenkor a jobb tapadású autókat keresik a vásárlók. Összességében véve azonban, az autók értékesítését tekintve, a január és a december a leggyengébb hónap. Karácsony környékén az emberek többsége nem szívesen ad ki nagyobb összegeket vásárlásra, az ünnepek után pedig idő kell az anyagi helyzet rendeződésére.

Az autók adásvételének helyzetére értelemszerűen a gazdasági helyzet is nagy hatást gyakorol. A nagyobb kiadásokkal járó vásárlásokat, amilyen például egy jármű megvásárlása, bizonytalan gazdasági helyzetben az emberek többsége elhalasztja.

Mindemellett, amennyiben egy használt autó jó állapotú, megfelelően karbantartott, előélete tiszta és rendezett, bármely időszakban gyorsan vevőre találhat.