Eredetiségvizsgálat Törökbálinton

Az M1-es, az M7-es és az M0-ás autópályák csomópontjaitól nem messze, Törökbálinton is várják a hálózatunkba tartozó eredetiségvizsgáló állomáson a helyi ügyfeleket, de természetesen az érdi, biatorbágyi, budakeszi autósokat is.

Törökbálint szűkebb vonzáskörzetébe kelet felől azonban nem csupán kisebb városok, de Budapest délnyugati pereme is beletartozik, tehát akár a 22. és a 11. kerületben élők is választhatnak, hogy saját kerületükbe, valamelyik szomszédos kerületbe, vagy éppen Törökbálintra viszik autójukat eredetiségvizsgálatra. Döntésükben csupán arra kell figyelemmel lenniük, hogy hol tudnak megfelelő időpontot találni, mivel minőségben a törökbálinti eredetiségvizsgáló állomás pontosan ugyanazt a színvonalat képviseli, mint bármely más állomásunk az ország legkülönbözőbb pontjain.

Törökbálinti szakértőink azt próbálják megállapítani, hogy a hozzájuk bevitt autó nem lopott-e, vagy nem áll-e valamilyen más okból körözés alatt. Az eredetiségvizsgálat célja a lopások visszaszorítása, és ennek a célnak maradéktalanul meg is felelt. 1998 óta folyamatosan csökkent az autólopások száma, mivel az eredetiségvizsgálat egyre finomodó technikái következtében a lopott autókat egyre nehezebb volt értékesíteni. Úgy tűnik, a lopások száma soha nem csökkenhető nullára (az államszocializmusban is loptak autókat), úgyhogy most az eredetiségvizsgálók feladata, hogy a statisztikák ne romoljanak tovább akkor sem, ha egyre több az autó az utakon (ez a tendencia nyilván meg fog állni).

Törökbálinti eredetiségvizsgáló állomásunkon a fentiek tudatában végzik a vizsgálatokat. Kollégáink tisztában vannak munkájuk fontosságával, és azzal, hogy a rendőrség partnerként tekint rájuk. A törökbálinti szakértők lehetnek ugyanis is rendőrségi ügyben az első láncszem, ők indítják meg a vizsgálatot, ha körözött autót találnak. Munkájukat ennek megfelelő felelősséggel és alapossággal látják el. Ha esetleg tévednének, és később kiderülne, hogy egy körözött autóról azt állapították meg, hogy tiszta, akkor a tulajdonos az autó elkobzása után teljes kártérítést kap a törökbálinti eredetiségvizsgáló állomástól. A hiba következményeit vállalni kell, és tudjuk, hogy nem mutogathatunk másra. Féltve őrzött hírnevünk szempontjából ezerszer többet ér egy beismert hiba, mint a felelősség elkenése.