Eredetiségvizsgálat Szombathelyen

Ha Ön Vas megyei lakosként használt autót vásárolt (netán éppen a szomszédból, Ausztriából, vagy valamivel messzebbről, Németországból), akkor a papírok elintézéséhez szüksége lesz egy gyors és alapos műhelyre valahol a megyében, hogy sort keríthessen az eredetiségvizsgálatra.

Ugyanígy el kell végeztetnie a vizsgálatot akkor is, ha olyan autót akar forgalomba állítani, amelyet korábban valamiért kivontak a forgalomból. (Ez a helyzet egyébként a külföldi autókkal is, amelyeket ki kell vonatni a forgalomból, és ideiglenes rendszámmal kell behozni őket.) Sőt eredetiségvizsgálatra kell vinnie az autót még abban az esetben is, ha mindig is az Öné volt, nem is vonta ki a forgalomból, de olyan javítást végeztek rajta, hogy a szerviz során kicserélték a járműve egyedi azonosítóit tartalmazó elemek legalább egyikét. Szombathelyen levő eredetiségvizsgáló állomásunkon szakemberünk várja Önt, ha a fenti okok bármelyikéből meg kell vizsgáltatnia az autóját.

Szakértőnk fő profilja az eredetiségvizsgálat, vagyis Ön biztos lehet afelől, hogy igen tapasztalt vizsgálóra bízza a járművét. Az eredetiségvizsgálat során országos hálózatunk szombathelyi állomásán megvizsgálják az Ön frissen megvett vagy forgalomba állítandó autójának egyedi azonosítóit, összehasonlítják azt egy adatbázissal, és kiszűrik, ha esetleg az autó bűncselekmény tárgya vagy eszköze volt. Vélhetően a  bűncselekményt nem Ön követte el, hiszen nyilván senki nem viszi be a bizonyítékot megvizsgáltatni egy eredetiségvizsgálóhoz. Azonban előfordulhat, hogy a bűnözők nem úgy akarnak megszabadulni az autótól, hogy az út mellett elhagyják valahol Szombathely közelében, vagy éppenséggel lopott autót akarnak értékesíteni. Ilyen esetekben a jármű fontos, nyomravezető jel, vagyis az eredetiségvizsgáló véleménye akár egy rendőrségi feljelentés első lépése is lehet. Nem kevés autótolvaj bandát fogtak el úgy, hogy nem lopás közben fülelték le őket, hanem akkor, amikor az eltulajdonított autókat megpróbálták értékesíteni.

 Szombathelyi partnerünk több mint egy évtizedes tapasztalatát állítja az önök és a rendőrség szolgálatába minden egyes eredetiségvizsgálat alkalmával. Bár ezek nagy szavak, valóságtartalmuk igazolja őket. Legyen Ön is nyugodt megvásárolt autója előélete felől, és vizsgáltassa meg szakértővel a járművet! A nyugodt autózás alapos vizsgálatot igényel!