Eredetiségvizsgálat Nagykanizsán

Nagykanizsa

Zala megye déli és Somogy megye nyugati fele egyaránt a két megye határán fekvő egykori megyeszékhely, a Dél-Dunántúl egykoron legfontosabb városa, Nagykanizsa vonzáskörzete. A környéki települések központjaként több tíz falu és kisebb város gravitál Kanizsa felé. Ezért is terjesztettük ki hálózatunkat a folyamatos terjeszkedés során ide is: a jelentős központ nem maradhatott a legjobb minőséget és szakértelmet generáló eredetiségvizsgáló állomás nélkül.

Nézzük, mit is jelent pontosan az eredetiségvizsgálat!

A vizsgálatot 1998-ban vezették be. Később folyamatosan bővült az eredetiségvizsgálatra kötelezett autók köre. A vizsgálat lényege, hogy a szakemberek megnézik, vajon az autó minden alkatrésze ugyanarra az autóra ”utal”-e. Vagyis az alvázszám, a motorszám, az üvegek számozása, a szín, a sebességváltó stb. mind egyezik-e, egy irányba mutat-e. Nem fordul-e elő, hogy a motorszám alapján az autó egy automataváltós BMW, miközben a műhelyben álló autó jól láthatóan kézi váltós? És így tovább. Minden jel gyanús, és kollégáinknak pontosan az a feladata, hogy megtalálják a legkisebb gyanús jelet is, és ha megvan, tisztázzák, hogy az autó valóban bűncselekmény tárgya vagy részese volt, vagy egyszerűen az emberi mulasztás, nemtörődömség tette gyanússá.

Az eredetiségvizsgálók nem számítanak hatósági személynek, pedig szorosan együttműködnek a rendőrséggel. Ha gyanús jelet találnak, és gyanújuk beigazolódik, értesítik a rendőrséget, és ezzel segítik az autótolvajok nyomában járó rendőrök munkáját. Mindannyiunk közös érdeke, hogy az eredetiségvizsgálatok alaposak és megbízhatók legyenek. Annál érthetetlenebb, hogy miért tartják a vizsgálatot sokan lehúzásnak.

Nagykanizsai eredetiségvizsgáló partnerünk lelkiismeretesen és szakértelemmel végzi munkáját. Ez nem is lehet másként, hiszen a hálózatunkba tartozó műhelyek esetén mindkét követelmény alapvető kritérium, amelyet vizsgálunk, amikor partnercégeinket akkreditáljuk, messzemenően megfelelnek a követelményeknek – másként nem is lehetnének garantált minőséget képviselő láncunk tagjai. Zala megyében Keszthelyen és Zalaegerszegen is jelen vagyunk, és mind a három helyen egyforma szigorúsággal ellenőrizzük a műhelyeket. Így garantáljuk, hogy hosszú távon is a legjobb szolgáltatást nyújtsák nagykanizsai és környéki ügyfeleinknek.