Eredetiségvizsgálat Makón

Csongrád megyében több helyen is várjuk az eredetiségvizsgálatra jelentkező kedves ügyfeleket. Érdekes játéka a történelemnek, hogy mind a három állomásunk egykori vagy jelenlegi megyeszékhelyen található: egy Makón, egy Hódmezővásárhelyen, egy pedig Szegeden.

A Csongrád megye délkeleti részén élő ügyfeleket a legkorábbi megyeszékhelyen, Makón várjuk. A város mára sokkal jelentéktelenebb szerepet tölt be, mint valaha, azonban ez nem jelenti azt, hogy az itt levő szolgáltatások bármilyen tekintetben is kevesebbek vagy rosszabbak lennének, mint amit Szegeden vagy Hódmezővásárhelyen kaphatnak az ügyfelek.

Eredetiségvizsgáló szakembereink a makói állomáson gyors és szakszerű munkát végeznek. Nem nyújtják tovább a vizsgálatot, mint amennyire szükséges, de nem is siettetik az eredetiségvizsgálatot, hiszen nevüket adják az eredményhez, és garantálják, hogy a megvásárolt jármű előélete foltmentes.

Egy pillanatra kitérnénk arra, hogy miért is fontos az eredetiségvizsgálat. A szemrevételezés célja, hogy védje a vásárlókat, és segítsen felderíteni a bűnözőket. Az eredetiségvizsgálaton megbukó autók ugyanis bűncselekmény tárgyai voltak. A rendőrség tehát tulajdonképpen arra használja az eredetiségvizsgálatot, hogy bevonja az eladott-megvásárolt autókat a bűnüldözésbe. Makói kollégáink tehát egyrészt védik a vásárlót, aki biztos lehet benne, hogy nem lopott vagy körözött autót vásárol. Másrészt képviselik a rendőrséget és az államhatalmat, hiszen jelentik, ha gyanús autót találtak. Végül pedig mindannyiunk érdekét szolgálják, mert elriasztják a tolvajokat az autólopástól: a statisztikák szerint igen jelentősen visszaesett a járműlopások száma az eredetiségvizsgálat bevezetése óta. Ez annál is inkább jó hír, mivel a vizsgálatot pontosan ezzel a céllal tették kötelezővé a 90-es években.