Eredetiségvizsgálat Cegléden

Cegléd Pest megye délkeleti felében fekszik, a 4-es és a 40-es utak mentén. Cegléd jelentős megyei központ nagy vonzáskörzettel, számos intézménnyel, ahol több tízezer lakos ügyeit intézik.

A regionális központi szerepkör jelentős feladatot hárít a városban működő intézményekre és szolgáltatókra – nincs másként ez a hálózatunkba tartozó eredetiségvizsgáló állomással sem. A terhelés és az elvárások egy központi helyen fekvő szolgáltatóval kapcsolatban mindig magasak. Ceglédi eredetiségvizsgáló állomásunk megfelel az ügyfelek elvárásainak és képes megbirkózni a rájuk háruló terhekkel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy partnerünk talpon tudott maradni a versenyben, és immár több mint egy évtizedes tapasztalatot összegyűjtve szolgálja ki az eredetiségvizsgálatra érkezőket, és segíti a rendőrség munkáját.

Túlzás lenne azt állítani, hogy ceglédi partnerünk a rendőrség külsős munkatársa, de ténykérdés, hogy az eredetiségvizsgálatokat pontosan azért vezették be, hogy megkönnyítsék a rendőrség munkáját. Az eredetiségvizsgálók feladata ugyanis nem pusztán annyi, hogy kiállítsanak egy papírt az általuk átvizsgált járműről. Ha bármilyen szabálytalanságot észlelnek, például feltűnik, hogy az autó egyedi azonosítóit megváltoztatták, akkor azonnal tájékoztatniuk kell a rendőrséget – de az ő feladatuk csak annyi, hogy felhívják a rendőrök figyelmét a problémákra. Az eredetiségvizsgálaton részt vevő autós ezután nyugodtan kigurulhat a műhelyből, bár az autóhoz adott lapon az fog állni, hogy a kocsi körözés alatt van, vagy hogy megváltoztatták az egyedi azonosítókat. De a többi már a rendőrség feladata.

Vagyis ceglédi kollégáink munkája nem a bűn felderítése, hanem csupán a rendőrség riadóztatása. Viszont a hamis riasztás komoly károkat tud okozni, ezért az eredetiségvizsgálóktól felelősségteljes és feddhetetlen munkát várnak el a rendőrök és a civil autósok is. Semmilyen irányba sem tévedhetnek: nem mondhatják egy tiszta autóra, hogy körözik, és egy körözés alatt álló kocsit sem engedhetnek át a szűrőn. Kollégáink felkészültek a legtrükkösebb megoldásokra is. Gyakorlott szemmel vizsgálják át az autót, és a legkisebb stiklit és felfedezik – amire bizonyíték az, hogy még soha nem engedtek át úgy autót az eredetiségvizsgálaton, hogy később kiderült volna: az autó végül mégis körözés alatt állt.

Bízzon bennünk, bízza ránk a munkát! Szakértelemmel és mindenre felkészülten várjuk a Cegléd környéki autósokat!