Eredetiségvizsgálat Békésben

Békés megye központjában, a megyeszékhelytől néhány kilométerre, a gyönyörű Békés településen várjuk kedves ügyfeleinket országos eredetiségvizsgáló hálózatunk Békés megyei állomásán.

Partnerünk régóta óta foglalkozik eredetiségvizsgálattal, de emellett igazságügyi szakértőként is működik, vagyis a legbonyolultabb esetekben, pl. bűncselekmények, kibogozhatatlannak tűnő vitás esetek kapcsán kérik szakértelmét. Tapasztalata biztosítja, hogy a hozzá forduló ügyfelek a legjobb szolgáltatást kapják, és megkérdőjelezhetetlen szakvéleményt kapnak az autójukkal kapcsolatban.

A Békéscsabától pár perc kocsiútra található állomáson partnerünk a hét minden napján várja az ügyfelek jelentkezését. Az eredetiségvizsgálat gyors, korrekt és szakszerű. Lényege, hogy szakemberünk megvizsgálja az autó egyedi azonosítóit, és egy központi adatbázis bejegyzéseivel összehasonlítva megállapítja, hogy az autó nem volt-e bűncselekmény tárgya – vagy nem használták-e korábban bűncselekmény elkövetéséhez. Ezzel egyrészt segíti a békési és persze a magyar rendőrség munkáját, másrészt biztonságot teremt az autót vásárlónak. A vevőnek is jobb, ha a hivatalos, általa kezdeményezett eredetiségvizsgálaton derül ki, hogy az autó körül valami hiba van, mintha a rendőrség által kezdeményezett ellenőrzés során derül ki, hogy a kedves vásárló egy lopott autóban ül. Ilyenkor a magyarázkodás talán csak még rosszabb helyzetet teremt. Jobb tehát, ha a megvásárolt autót elhozzák partnerünkhöz, Békésre, és szakértői papírt kapnak arról, hogy az autóval nem machináltak, nem loptak vagy raboltak, egyszóval tiszta a múltja, mint a patyolat.

Bár az eredetiségvizsgálat a mi javunkat szolgálja, a törvényalkotók gondoskodtak róla, hogy ha valaki más véleményen van, akkor is elvigye a kocsiját egy vizsgálatra. Az eredetiségvizsgálat elmulasztása ugyanis büntetést von maga után. Mivel a pénztárcánkra megy a játék, nem csupán kötelező, de ajánlott is, hogy felkeresse békési állomásunkat, és megcsináltassa a vizsgálatot. A néhány tíz perces procedúrával rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg magát az autós.