Eredetiségvizsgálat Balassagyarmaton

Nógrád megye északi és középső részéből balassagyarmati eredetiségvizsgáló állomásunkon várjuk Önt! A megyében három városban és egy faluban is jelen vagyunk – a balassagyarmati műhelyünk látja el a megye északi és középső részében élőket (a többi területet a pásztói, a nagyoroszi és a vanyarci állomásaink szolgálják ki).

Balassagyarmaton nem csupán eredetiségvizsgálatot végez partnerünk, de szervizeléssel és értékesítéssel is foglalkozik. Könnyen belátható, hogy az autótípusok minél alaposabb ismerete hatalmas segítség, ha azt kell megállapítani, hogy az autó egyedi azonosítói eredeti állapotukban vannak-e. Ha valaki pontosan tudja, hogy hogyan kell kinéznie az azonosítónak (pl. hogy a Peugeot-k típustáblája alá mindig légbuborékot tesznek), azzal máris rengeteg időt takarít meg, és nagyobb biztonsággal tudja megállapítani, hogy egy egyedi azonosító hamisított-e vagy nem. Ne feledjük, hogy az eredetiségvizsgálat valójában egy nyomozásra hasonlít.

Balassagyarmaton csak egy rendőrség van, de az eredetiségvizsgálat tulajdonképpen hasonlít egy rendőrségi nyomozásra – mintha egymást kiegészítve dolgoznának. Nem csak azért, mert a balassagyarmati rendőrség az eredetiségvizsgálótól kap információt, ha körözött autót visznek hozzá, de azért is, mert az autótolvajlás nyomainak felderítése egy valóságos nyomozással ér fel. Eredeti-e a motor? Miért más a motorszám? Megváltoztatták-e az alvázszámot? Nem hegesztettek-e még egy, az eredetire megszólalásig hasonlító lemezkét az alvázszám elé vagy a helyére, hogy úgy tűnjön, mintha igazi lenne az egyedi jelölés? Bár az eredetiségvizsgálat száraz dolognak tűnik, valóban egy kicsit olyan, mint egy nyomozás vagy egy rejtvény, amelyet a bűnözők adnak fel, és amelyet meg kell oldani.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy kollégáink a balassagyarmati műhelyben megoldják a rejtvényeket, és észreveszik a legfifikásabb csalásokat is. Gyakorlatuk és fáradságot nem ismerő kitartásuk a garancia arra, hogy Ön nyugodtan aludhat az eredetiségvizsgálatról szóló igazolás kiállítása után.