Eredetiségvizsgálat Ajkán

Ajkai eredetvizsga

Pápa és Ajka. Ahelyett, hogy gyenge szóvicceket gyártanánk Ferenc pápa ajkáról (vagy még frivolabbakat), inkább feltesszük a következő kérdést: mi a közös a két, Veszprém megyei városban? Nem csak az, hogy mindkettőnek négy betűből áll a neve, és csak a és á magánhangzó van bennük. Az autósok számára sokkal fontosabb, hogy mind Pápán, mind Ajkán megtalálhatják kiváló minőségű eredetiségvizsgálóhálózatunk egy-egy állomását.

Veszprém megye déli és középső része ajkai eredetiségvizsgáló állomásunk vonzáskörzetébe tartozik. Partnercégünk nem csak autók eredetiségvizsgálatával, hanem személyautók és más járművek szervizelésével is foglalkozik, továbbá profiljába vág az alkatrész-értékesítés is.

Ajkai műhelyünk feladata egy eredetiségvizsgálat során az, hogy feltárja a hozzájuk bevitt jármű előéletét. Jellemzően azt mondhatjuk, hogy nagyon ritka az az autó, amelyik saját alvázszámmal, motorszámmal és típustáblával bukik le, hiszen a bűncselekményhez használt autókból jellemzően pontosan az egyedi azonosítókat távolítják el, hogy ne lehessen rájuk ismerni.

Sokkal gyakoribb, hogy az autó úgy bukik le, hogy az eredetiségvizsgálat során észreveszik: a fent felsorolt, egyedi azonosítókat megpróbálták átírni. Ez jelentheti a motorszám és az alvázszám átütését, átfestését (természetesen nem egyszerűen csak átfestik, de nem akarunk tippeket adni), vagy éppen a típustábla átragasztását vagy kicserélését.

Ajkai eredetiségvizsgáló állomásunkra számos autót behoznak Veszprém megye déli részéből (Veszprémből is, bármilyen hihetetlen – a jó hírnév erejét nem szabad alábecsülni!), de büszkén állíthatjuk partnerünk nevében, hogy még soha nem engedett át úgy autót az eredetiségvizsgálaton, hogy később kiderült volna: az autó mégis csak lopott volt – vagy valamilyen más okból körözték.

Mindazonáltal az autólopásra szakosodott bűnözők nem buták. Ezt azok a hihetetlenül ügyes módszerek jelzik, amivel elkötik mások autóját. Nem jelenthetjük ki tehát, hogy soha, egyetlen lopott autó sem fog átmenni a szűrőnkön. Vannak olyan módszerek, amelyek kiszűrhetetlenek – interneten találhat bárki döbbenetes esetleírásokat a bűnözés szofisztikált módszereiről. Ezért mi is a múltra hivatkozunk – ajkai partnerünk még nem engedett át körözött autót –, ugyanakkor bebiztosítjuk magunkat a jövőre: ha a megvizsgált autóról kiderül, hogy lopott volt, megtérítjük Önnek az általunk okozott kárt. Bízza ránk, bízzon bennünk! Országos hálózatunkon folyamatosan ellenőrzött szakértők garantálják az Ön biztonságát!