Eredetiségvizsgálat a XXII. kerületben

Budafok-Tétény Budapest egyik félreeső kerülete. Hogy az itt élők ennek örülnek-e vagy nem, az mindig egyéni körülményeiktől függ, de az biztos, hogy a 22. kerületben élni és autót birtokolni nem jelent túl nagy kockázatot. Szerencsére a tolvajok sem mennek ki ebbe a kerületbe autót lopni, így nem csoda, ha Budafok igen jó helyen áll az autólopások éves statisztikájában.

Viszont éppen a kerület csendessége miatt kell különösen vigyáznia az itt dolgozó eredetiségvizsgálóknak! Már Sztálin megfogalmazta, hogy az osztályharc a kommunizmus felé haladva egyre erősödik, ahelyett, hogy egyre gyengülne. Hogy a népek atyjának, nagy tanítójának és tömeggyilkosának igaza volt-e, azt ne mi döntsük el, de bizonyos, hogy a Sztálinhoz hasonló bűnőzök kifordított módon gondolkodnak. Nézzük csak: ha a 22. kerületben kevesebb a lopás, akkor talán célszerű oda vinni eredetvizsgára a kocsit. Ellopjuk a fertőzött 11. vagy 3. kerületben, elvisszük levizsgáztatni a 22. kerületbe, aztán eladjuk mint tiszta autót. Logikus terv, nem?

Itt jövünk a képbe mi. A 22. kerületi partnerünk pontosan azért van, hogy a fentiek ne történhessenek meg. Tudjuk, hogy a tolvajoknak nem fog elkezdeni remegni a lábuk egy elhivatott és tapasztalt eredetiségvizsgálótól, de jobb, ha tudják, hogy Budafokra nem érdemes elhozniuk az autójukat, hogy pecsétet szerezzenek a kocsi tiszta múltjának bizonyítására. Sőt, az egész fővárosban és az országban sem érdemes a hozzánk tartozó hálózat műhelyeiben kopogtatniuk. Partnereinket úgy válogatjuk ki, hogy sem a kenőpénz, sem a tolvajtrükkök ne fogjanak rajtuk. Hiába is próbálna meg egy banda azzal odaállítani bármelyik műhelyünkbe, hogy szüksége lenne X járműhöz egy szüzességi igazolásra. Ha valamire büszkék és háklisak vagyunk, akkor az a hírnevünk és a becsületünk.

Természetesen mi is tévedhetünk. Budafok-tétényi kollégáink is emberek, ezért fenntartják maguknak a tévedés emberi jogát. Ilyen esetekre kötöttek biztosítást: ha tévednek, megtérítik az általuk okozott kárt a megkárosított autósnak. Azonban ami tőlük telik, megteszik, hogy soha ne hozzanak kellemetlen helyzetbe senkit, és ne essen csorba a hírnevükön. Elhivatottságuk az Önök biztosítéka. Forduljanak hozzájuk bizalommal.