Eredetiségvizsgálat a XX. kerületben

Pesterzsébeten, Budapest 20. kerületében eredetiségvizsgáló kollégáink felkészülten, tapasztalatokkal felvértezve várják az ügyfeleket. Ha Ön Pest középső-déli részén él, és eredetiségvizsgálatot szeretne végeztetni a járművén, jelentkezzen be a 20. kerület legjobb, legmegbízhatóbb műhelyébe.

Először tisztázzuk, hogy mikor van szükség eredetiségvizsgálatra!

Alapjában véve akkor, ha az autó tulajdonost vált. Ez lehet azért, mert gazdát cserél, de lehet azért is, mert az addigi “gazdátlan” állapotból kikerül: vagyis visszahelyezik a forgalomból kivont járművet a forgalomba.

Különleges eset, ha egy baleset vagy karosszéria-, illetve motorjavítás után az autó valamelyik egyedi azonosítója megsérül, és ezért cserélni kell. Természetesen nem a tulajdonos feladata, hogy tudja, valamelyik azonosító sérült vagy megváltozott. A javítást végző szerelőnek kell felhívnia a figyelmet arra, hogy a típustábla, a motorszám stb. megváltozott vagy olvashatatlanná vált. Sajnos a járműtulajdonos teljesen ki van szolgáltatva a szerelőnek, de tulajdonképpen az autótolvajoknak is ki van szolgáltatva.

Pesterzsébeti kollégáink pontosan azért dolgoznak, hogy Ön legalább a tolvajoknak ne legyen kiszolgáltatva. Célszerűbb (lenne) azelőtt elvégeztetni az eredetiségvizsgálatot, hogy megveszünk egy autót, de lehet, hogy megsértődik az eladó, mert bűnözőnek nézzük (“eladó vagyok, nem bűnöző”, ugyebár). Az eredetiségvizsgálat Magyarországon leginkább eső után köpönyeg, annál inkább, mert a megvásárlás után 15 napon belül kell bejelentkezni a vizsgálatra, de elképzelhető, hogy valamiért megcsúszunk. Ha valóban lopott autót vettünk, az eladónak bottal üthetjük a nyomát két hét múlva. Mindenkit arra biztatunk tehát, hogy ha szeretnék megvenni az autót, és már csak a szerződésről hiányzik az aláírás, akkor jelentkezzünk be egy eredetiségvizsgálatra. 20. kerületi kollégáink még aznap megnézik az autóját, hogy nyugodt szívvel tudja megvenni a járművet.

Bízzon bennünk, bízza ránk – ez a hálózatunk jelszava, amelyhez minden egyes műhelynek tartania kell magát. Folyamatos ellenőrzéssel biztosítjuk a legjobb szakmai színvonalat, hogy Ön teljes bizalommal ellenőriztethesse járművét.