Eredetiségvizsgálat a XVIII. kerületben

Ön Budapest 18. kerületében lakik? Eredetiségvizsgálatra kötelezték a járművét? Ne kutassa tovább a legjobb műhelyt, hanem jelentkezzen be hozzánk!

A hálózatunkba tartozó eredetiségvizsgálók mind megbízható, rendszeresen ellenőrzött műhelyek. Munkájukat körültekintően és szakmai alázattal végzik. Tapasztalatuk és tudásuk a garancia arra, hogy Önt mint vásárlót nem fogják tudni megkárosítani az autótolvajok, és ugyanígy autótulajdonosként is nyugodtabban aludhat.

Vásárlóként értelemszerű, hogy miért hagyatkozhat eredetiségvizsgálóinkra: Önnek nincsenek megfelelő eszközei és valószínűleg jártassága sem, hogy megállapítsa, egy autó lopott vagy nem. Ön vásárlóként biztosan nem fér hozzá a belügyminisztérium adatbázisához, amelyben szerepelnek a körözés alatt levő autók.

Ugyanakkor egyszerű autótulajdonosként is élvezi az eredetvizsgálók nyújtotta védelmet, akkor is, ha erről nem is tud. Hogy miért? Azért, mert sokkal kevesebb autót lopnak el Magyarországon az eredetiségvizsgálat bevezetése óta, vagyis sokkal kisebb az esély, hogy az Ön autóját ellopják, mint mondjuk 20 ével ezelőtt, amikor még nem létezett ez a vizsgálat.

18. kerületi kollégáink természetesen tisztában vannak szerepük fontosságával – a bűnmegelőzésben és a bűncselekmények feltárásában vitt szereppel. Pestszentlőrinc és Pestszentimre semmiképpen sem tartozik a fertőzött területek közé. Évente kb. 40 autót lopnak el itt, ami a százezer lakosra viszonyítva nem kiemelkedő arány. Azonban a vizsgálóknak nem csak a helyi lakosokkal, hanem a hozzájuk beesőkkel is foglalkozniuk kell, annál jobban, minél gyanúsabb messzeségből érkeznek az eredetiségvizsgálatot igénylők. Kollégáink mindig a legalaposabban járnak el, hogy ha addig nem is, műhelyükben fennakadjanak a tolvajok és csalók.

Csak pár szóban az eredetiségvizsgálatról: 18. kerületi műhelyünkben ellenőrizzük a járművek egyedi azonosítóit, amelyek lényegében az ujjlenyomatnak felelnek meg. Ha az ujjlenyomathoz nem tartozik rendőrségi anyag, és minden ujjlenyomat egy autóról származik, akkor kiállítják a megfelelő bizonyítványt, amellyel a tulajdonos elmehet az okmányirodába. Ha valami nem stimmel a kocsival, akkor jelentik a rendőrségnek, hogy felbukkant náluk egy körözött jármű, majd ugyanúgy útjára bocsátják az autó tulajdonosát, mintha mi sem történt volna – a továbbiak már nem a pestszentlőrinci vizsgálóink hatáskörébe tartoznak.