Eredetiségvizsgálat a XVII. kerületben

Budapest legnagyobb területű, folyamatosan növekvő népességszámú kerülete a 17. kerület, Rákosmente. Ha Pest keleti részén lakik vagy a fővárostól keletre eső települések egyikén (Ecser, Maglód, Pécel), és gyors eredetiségvizsgálatot szeretne végeztetni járművén, keresse fel a rákosmenti állomásunkat, ahol kiváló felszereléssel és több évtizedes tapasztalattal várjuk Önt.

Fontos kérdés, hogy mikor kell eredetiségvizsgálatot végezni egy járművön? Röviden, a törvényi passzusokat összefoglalva a következő alapesetekben: ha a jármű tulajdonosa megváltozik (eladás, ajándékozás, öröklés miatt), ha a forgalomból kivont járművet vissza akarják állítani a forgalomba, és végül ha a jármű valamelyik egyedi azonosítója sérült vagy eltávolították.

Az eredetiségvizsgálat célja tulajdonképpen nem az, hogy kiszűrje a lopott járműveket, hanem a megelőzés. A tolvajoknak az eredetiségvizsgálat bevezetése óta tisztában kell lenniük azzal, hogy ha lopott autót próbálnak eladni, akkor 99,9%-os eséllyel le fognak bukni az eredetiségvizsgálaton. Úgy tűnik, ezt tudják is, hiszen a vizsgálat bevezetése után meredeken zuhanni kezdett az autólopások száma.

Budapest 17. kerületében működő eredetiségvizsgáló műhelyünk tevékeny részt vállalt a nemes harcban (ha szabad ilyen dagályosan fogalmaznunk). Rákosmenti kollégáink hosszú ideje játszanak rabló-pandúr játékot a tolvajokkal, és még soha nem vesztettek. Magyarul: egyszer sem fordult elő, hogy egy általuk tisztának minősített autóról kiderült: lopott volt vagy bármi más miatt körözték. Ráadásul az esetleges tévedés kiszűrésére a 17. kerületi műhelyünk biztosított eredetiségvizsgáló: ha kiderül, hogy tévedtek, a biztosítójuk megtéríti Önnek a körözött autó elkobzásából eredő kárt.