Eredetiségvizsgálat a XVI. kerületben

Budapest 16. kerülete némileg anyátlan kerület, hiszen a város szélén található, és még neve sincs. Semmiben sem emelkedik ki a többi kerület közül. Hazai vizekre evezve: még az autólopási statisztikákban is csak a középmezőnyben foglal helyet. Egy dolgot azonban biztosan tudunk, amire a kerület büszke lehetne, ha tudna róla: az itt található eredetiségvizsgáló műhely Magyarország legjobb műhelyeinek sorába tartozik, kiemelkedő mutatókkal.

Mit értünk ezalatt? Azt, hogy a 16. kerületi kollégáink halálos pontossággal és imponáló magabiztossággal szűrik ki a hozzájuk kerülő járművek közül a lopottakat vagy buheráltakat.

Az eredetiségvizsgálat egy nyomozás. A vizsgáló a nyomokból megpróbálja megállapítani, hogy történt-e bűncselekmény vagy nem. A vizsgálat tehát nem csak abból áll, hogy ímmel-ámmal ránézünk az autóra, és kiállítjuk a papírt, amely szerint az autó múltja tiszta, mint a frissen hullott hó. Ne feledjük, hogy az eredetiségvizsgálónak ráadásul bűnözőkkel, mégpedig valószínűleg dörzsölt bűnözőkkel kell – legalábbis virtuálisan – szembenéznie. Hogy ezt honnét tudjuk? Onnét, hogy a bűnöző képes volt ellopni egy autót, és ez irányú “tudását” aligha az iskolában szedte magára technika órán.

A vizsgálatnak minden részletre ki kell terjednie. 16. kerületi műhelyünkkel szemben elvárás, hogy maximális fordulatszámon pörögjenek, a lehető legalaposabban dolgozzanak. Pesti munkatársainknak érteniük kell, hogy ha tévednek, akkor egy országos hálózatra hoznak szégyent, mint ahogyan az autóipar más területein is ez a módi.  Hányan halottuk már azt a véleményt, hogy “na, ….. márkájú/gyártmányú autóm sem lesz többet”. Sokan egy autó alapján ítélnek meg egy márkát vagy egy egész országot, ezért nem engedhetjük meg magunknak a fényűzést, hogy eredetiségvizsgáló láncolatunk egyik láncszeme elszakadjon, és meggyengüljön a belénk vetett bizalom. Pontosan emiatt merjük bizalommal és önbizalommal ajánlani magunkat.