Eredetiségvizsgálat a XV. kerületben

Az eredetiségvizsgáló hálózatunkba tartozó műhely munkatársai szeretettel, szakértelemmel várják Budapest 15. kerületében mindazokat, akik megbízható és nagy tapasztalattal rendelkező szakembert keresnek, hogy elvégeztessék az elengedhetetlen eredetiségvizsgálatot a járművükön.

Igen, mi is tudjuk, hogy ez a vizsgálat csak nyűg az autósoknak, vagy esetleg még rosszabb: nyűg és sarc is egyben. A vizsgálat valóban nem kevésbe kerül, de gondoljunk arra, hogy az eredetiségvizsgálat mindannyiunkért van. Bevezetése előtt hatalmas méreteket öltött az autótolvajlás Magyarországon, és különösen Budapesten tarthatatlan állapotok uralkodtak. Nem véletlen, hogy az állam fel akarta venni a harcot az autótolvajokkal, és bevezették az opcionális, majd később a kötelező eredetiségvizsgálatot.

A vizsgálat kötelezővé tétele óta jelentősen csökkent a lopások száma – mégpedig egy jelentősen növekvő számú autóparkban! Ez egyértelműen az eredetiségvizsgálat pozitív hozadéka.

A vizsgálat lényege ugyanis az, hogy mielőtt a vevő megveszi a kinézett használt járművet, meggyőződhessen róla, hogy az autó nem lopott. Talán magát a vevőt nem is zavarná, ha lopott autóban ülne, azonban annál jobban zavarja, ha az autót egy ellenőrzés során elkapják, majd a rendőrség elkobozza, és visszaadja a tulajdonosának – természetesen a jóhiszemű vásárló kártalanítása nélkül. Ilyen esetben az eredeti vevő jól jár, mert visszakapja az autóját, a tolvaj is jól jár, mert aligha kapják el, a lopott autó eladási árát viszont megtarthatja. Pontosan a lánc végén levő, jóhiszemű autós jár rosszul, akinek a pénze is elveszik és az autót sem tarthatja meg.

Az ilyen helyzet elkerülésére való tehát az előzetes eredetiségvizsgálat. Ha Ön a 15. kerületben szeretne autót venni, akkor az aláírás előtt ugorjon be egy eredetiségvizsgáló műhelybe, és nézesse meg, hogy az autó nem lopott-e. Ha az eladó beleegyezik a vizsgálatba, az tulajdonképpen már elég bizonyíték az autó tisztasága mellett, de a szemlét mindenképpen meg kell tartani, tehát érdemes nem csak riogatni és próbára tenni az eladót, hanem mondjuk a műszaki átvizsgálással egy füst alatt elintézni az eredetiségvizsgálatot is.

15. kerületi kollégáink szívesen állnak a kedves ügyfelek rendelkezésére. Szakértelmük és elkötelezettségük aligha kérdőjelezhető meg. Ha Ön Pest északkeleti részén vásárolna autót, és gyors, megbízható, alapos vizsgálatra van szüksége, hozza be a kocsit hozzánk, és mi leigazoljuk, hogy aztán nyugodt szívvel megvehesse a kiválasztott járművet.