Eredetiségvizsgálat a IX. kerületben

Ha a 9. kerületben, Ferencvárosban él, akkor tudnia kell, hogy autólopás tekintetében az egyik legfertőzöttebb kerületben lakik. Az eredetiségvizsgálat fontosságának hangsúlyozása ilyen helyzetben talán felesleges. Hadd tegyük még azt hozzá az autólopási statisztikákhoz, hogy a IX. kerületben országos szinten is kiemelkedően magas az ellopott autók száma, sőt, ha utcák szintjén nézzük, a legtöbb autót az országban a Ferencváros Üllői úti szakaszáról tulajdonítják el. Kétes dicsőség.

Természetes, hogy ha egy ilyen kerületben élünk és itt vagy akár a közeli környéken szeretnénk autót vásárolni, akkor fokozott óvatosságra van szükség. Sokkal nagyobb az esély ugyanis, hogy megbuherált azonosítókkal rendelkező autót próbálnak ránk sózni – előfordulhat, hogy átütötték a motorszámot, kicserélték az alvázszámot vagy új típustáblát ragasztottak az autóra, hogy eladhatóvá tegyék. Avatatlan szem nem veszi észre a csalást, sőt valószínűleg azt sem tudja, hogy hol keresse az egyedi azonosítók némelyikét. Pontosan ebben segítenek eredetiségvizsgáló kollégáink a Ferencvárosban: szakértő szemmel, nagy gyakorlattal vizsgálják át az autókat, és mondják ki rájuk a verdiktet: tiszta vagy foltos a múltja.

Ne feledje: ha IX. kerületi eredetiségvizsgáló műhelyünkbe jön, mielőtt a saját nevére íratná a megvásárolt autót, a legjobb kezekbe teszi járművét. Nem vállal kockázatot sem, hiszen ha kiderül, hogy a kocsi lopott, elállhat a vásárlástól. Sőt: ha kollégáinkat sikerülne átverni az autótolvajnak, és ők hibásan tisztának mondanák a járművet, de később kiderül, hogy lopott volt, akkor sem érheti Önt kár: eredetiségvizsgáló partnerünk ugyanis biztosítással rendelkezik, és ilyen esetekben megtérítjük Önnek az általunk (valójában a tolvaj által) okozott kárt.

Ne feledje azt sem, hogy eredetiségvizsgálatra nem csak akkor lehet szükség, ha használt autót vesz. Ugyanígy vizsgálatra kell vinnie az autót, ha külföldről hozza be, ha újra fogalomba állítja, ha egy javítás során megsérül az egyedi azonosítókat tartalmazó elemek valamelyike.