Eredetiségvizsga Vanyarcon

Nógrád megyében több helyen is található a hálózatunkba tartozó eredetiségvizsgáló állomás: a keleti részekről és Salgótarjánból Pásztóra érdemes elvinni az autókat, a megye nyugati részének autósait Nagyorosziban, északról pedig Balassagyarmaton várjuk. A déli rész sem maradhat ki, ezért is kötöttünk szerződést Vanyarcon található eredetiségvizsgáló partnerünkkel.

Vanyarc egy kis falu Nógrád déli részén. A faluban található eredetiségvizsgáló műhely vonzáskörzetébe legalább 15 település tartozik, de természetesen érdemes átugrani a megyehatár túlsó oldaláról, Pest megyéből is a kis faluba, mivel garantált, hogy az autósnak nem kell annyit várnia, mintha Aszódra vagy Vácra menne.

Tisztában vagyunk vele, hogy egy kis faluban található szolgáltatás mindig gyanút ébreszt. Feltehető a kérdés, hogy miért ebben az 1200 fős faluban működik a műhely? Mit tud nyújtani, ami miatt érdemes odamenni, és nem Salgótarjánba vagy Rétságra? Nos, vanyarci partnerünk nem csupán eredetiségvizsgáló, hanem szerviz is, és ez olyan előnyt jelent, amelyet tulajdonképpen semmilyen módon sem lehet behozni. Lássuk, mire gondolunk!

Az eredetiségvizsgálat elvégzéséhez nagyon jó szemre van szükség. A vizsgálat lényege, hogy az eredetiségvizsgálatot végző személy a csalás legkisebb jelét is észrevegye – és azonnal értesítse a vásárlót és a rendőrséget is. Vannak olyan eredetiségvizsgálók, akik nem foglalkoznak javítással, csupán az eredetiség vizsgálatával. Nagyon egyszerűen fogalmazva: ők kevesebb autót látnak, és így nem is tudják olyan biztonsággal felismerni, ha a tolvajok belepiszkáltak egy autó karosszériájába. Még a gyakorlott szem is találkozhat olyan hamisításokkal, amelyek szinte alig vehetők észre – az apró árulkodó jelek bizonyosan elkerülik a gyakorlatlan vizsgáló figyelmét.

Ne vigye tehát autóját Aszódra, sem pedig Vácra (hacsak nem saját, garantáltan minőségi munkát végző partnerünkhöz!), hanem hozza el a több évtizedes szakmai tapasztalattal dolgozó vanyarci állomásunkra. Nógrád megye déli részén és Pest megye észak-keleti felében nem talál felkészültebb vizsgálót!