Pápán, Veszprém megye északi felében található állomásunk a megye észak-nyugati felében élő autósok számára a legjobb választás. Az eredetiségvizsgálat – sok megalapozatlan vélemény ellenére – nem csupán pénzlenyúlás, és nem fölösleges időtöltés. Ennek bizonyítására hadd idézzünk egy statisztikát. Az eredetiségvizsgálatot 1998-ban vezették be, mégpedig azzal a céllal, hogy visszaszorítsák az autólopások számát hazánkban. Veszprém ebből a szempontból különösen fertőzött régió volt a Balaton miatt – hasonlóan Pesthez és a Balaton déli partjához. 1990 után a lopások száma folyamatosan emelkedett, míg végül már napi több mint 60 autót kötöttek el a tolvajok. Ez a tűrhetetlen helyzet vezetett oda, hogy a kormányzat elkezdte keresni a megoldást. A megoldás pedig a kötelező eredetiségvizsgálat volt: ha egyszer az autón találhatók egyedi azonosítójelek, akkor miért ne használnánk fel azokat is a bűnözők elleni hadjáratban?

Az eredetiségvizsgálatot előíró rendelkezés olyan sikeres volt, hogy a járműlopások száma meredeken csökkenni kezdett. Ez igaz Veszprém megyére is, hiszen a legfertőzöttebb területeken volt a legnagyobb a javulás. Pápai partnerünk műhelyében is be tudnak számolni arról, hogy a lopott autók száma milyen mértékbe csökkent. Míg korábban egy évben 20000-nél is több kocsit loptak el, ma ez a szám valahol 6-7000 között stagnál. Ez azt jelenti, hogy az eredetiségvizsgálatnak köszönhetően 13-14000 autótulajdonosnak nem lopják el az autóját, ennyi családnak nem teszik tönkre az életét, nullázzák le a kasszáját vagy teszik értelmetlenné a hitelfizetést.

Pápai állomásunkon régi motorosok várják az ügyfeleket. Szakértőink a kezdetektől végeznek eredetiségvizsgálatot. Ajka mellett Veszprémben ők rendelkeznek a legnagyobb tapasztalattal, és tudásukkal több ezer autótulajdonost – és persze a rendőrséget – szolgáltak már ki.

Legyen Ön is a pápai eredetiségvizsgáló állomás elégedett ügyfeleinek egyike. Hozza be autóját, és bízza ránk a különleges szakértelmet igénylő munkát!